Accu Asus a41-x550a 64WH

 • Met zijn 18,35mm en 1,45 kg is de Accu Asus a41-x550a van het Taiwanese Asus wat dikker en zwaarder dan de 13,3"-ultrabooks die in dezelfde prijsklasse beschikbaar zijn. Maar hij id een goede allrounder, met een stevige aluminium behuizing, een respectabele accuduur en een prima beeldscherm.

  Met zijn aluminiumbehuizing en het cirkelvormige motief rondom het Asus-logo aan de bovenkant is de UX310 direct herkenbaar als een ZenBook. Asus verkoopt de laptop met een grijze of goudkleurige coating. Aan de buitenkant voelt de behuizing stevig aan en de afwerking is prima in orde. Alle randen zijn fraai afgerond, waardoor nergens scherpe hoekjes te vinden zijn. Ook de binnenkant van de behuizing voelt stevig aan, maar het toetsenbord laat zich in het midden wat ver indrukken. De behuizing veert netjes terug, maar op dit punt doet de Accu Asus A41-X550E wat minder rigide aan.

  De behuizing is 18,35mm dik en onze weegschaal tikt 1,45kg aan als we de laptop erop leggen. Met die cijfers onderscheidt de UX310 zich in negatieve zin van andere 13,3"-laptops in deze prijsklasse, zoals de Asus UX305, HP's Envy 13 en de Aspire S5 van Acer. In de lengte en breedte is de UX310 met afmetingen van 323x223mm overigens niet groter of kleiner dan dergelijke laptops. Aan de voorzijde aan de onderkant zijn twee luidsprekers weggewerkt, die voor een kleine laptop een heel behoorlijk geluid geven. Wel blijft het vrijwel geheel ontbreken van bas een struikelpunt.

  Omdat de Accu Asus a32-k52 wat dikker is dan veel andere 13,3"-laptops, is er meer ruimte voor een toetsenbord met toetsen die flink wat veerkracht hebben. De toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting met drie verschillende helderheidsstanden. Onder het toetsenbord is een forse touchpad geplaatst, die met glas is afgewerkt. Daardoor is hij soepel te bedienen en de nauwkeurigheid is eveneens in orde.

  In onze browse- en videotests weet de laptop het ruim 8,5 uur vol te houden. Dat is een prima score, maar de dunnere ultrabooks doen het op dat vlak met dezelfde hardware en een vergelijkbare accucapaciteit in veel gevallen nog wat beter. Het opladen van de accu gaat dan weer sneller dan bij de ultrabooks.

  In de Accu Asus a32-k93 zit een Intel Core i5-6200U. Deze chip vinden we in veel compacte laptops rond dezelfde prijsklasse en voor de meeste taken is de rekenkracht van de dualcore ruim voldoende. De cores draaien op een snelheid van 2,3GHz. Asus heeft 8GB aan ddr4-geheugen op het moederbord gesoldeerd en biedt een flinke opslagcapaciteit met een sata-ssd van 512GB.

  Accu Asus K53SV

  Het is geen laptop voor wie op zoek is naar het lichtste en dunste exemplaar; er zijn in dezelfde prijsklasse genoeg alternatieven die minder wegen en minder dik zijn. Bij dergelijke modellen zit je echter vast aan de gekozen configuratie en kun je weinig tot niets uitbreiden of aanpassen. Een prima allrounder, met een stevige en fraai afgewerkte aluminium behuizing, een respectabele accuduur en een prima beeldscherm.

  http://www.conradawards.org/blogs/11807/3196/accu-voor-asus-a41-x550a

  http://social.plusscom.info/blog/2508/accu-asus-a41-x550a